changelog.png
site-map.png
rss.png

Μετατροπή ετικετών

Η Μετατροπή ετικετών είναι ένα χαρακτηριστικό που ζητήθηκε από έναν χρήστη του AncientGreek. Η ιδέα είναι να μπορεί κανείς να μετατρέψει κείμενο που περικλείεται από ετικέτες, από ή σε οποιαδήποτε ιστορική κωδικοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής (όπως είναι η Beta Code ή η SPIonic).

A tag may be inserted anywhere in the main body of a document, and it may enclose any number of characters: from just a few characters of a line to a whole page containing several paragraphs.

Το AncientGreek θα σας ζητήσει να δηλώσετε την ετικέτα που περιέχει το κείμενο που θέλετε να μετατρέψετε, θα το βρει και θα σας το επισημάνει και θα το μετατρέψει από ή σε οποιαδήποτε από τις υποστηριζόμενες ιστορικές κωδικοποιήσεις.

Δουλεύοντας με κώδικα HTML^

Αν θέλετε να μετατρέψετε κείμενο γραμμένο σε HTML, θα πρέπει να μεταφέρετε τον κώδικα HTML σε ένα έγγραφο κειμένου για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία.

Γενικά, ανεξάρτητα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για την επεξεργασία μιας ιστοσελίδας, θα πρέπει να αντιγράψετε τον κώδικα HTML της ,και να τον επικολλήσετε σε ένα νέο έγγραφο του LibreOffice / OpenOffice. Μπορείτε να κάνετε όποιες μετατροπές χρειάζονται εκεί, και όταν τελειώσετε να μεταφέρετε τον κώδικα HTML στο αρχικό πρόγραμμα επεξεργασίας.

Αν, για παράδειγμα, δουλεύετε ήδη σε ένα έγγραφο HTML στο LibreOffice / OpenOffice, θα πρέπει να εμφανίσετε τον κώδικα HTML. Για να το κάνετε αυτό, αποθηκεύστε το έγγραφό σας και πηγαίνετε στο μενού "Προβολή / πηγή HTML". Στην συνέχεια αντιγράψτε τον κώδικα HTML και επικολλήστε τον σε ένα νέο έγγραφο κειμένου. Κάντε όποιες μετατροπές χρειάζονται εκεί, και όταν τελειώσετε μεταφέρετε τον κώδικα στην αρχική προβολή της πηγής HTML.

Το ζήτημα με τα εισαγωγικά^

Όταν δουλεύετε με κώδικα HTML σε ένα έγγραφο του LibreOffice / OpenOffice, μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τα εισαγωγικά.

Στην HTML χρησιμοποιούνται πολύ συχνά τα εισαγωγικά στις ετικέτες, και είναι πολύ πιθανόν να τα χρησιμοποιήσετε και εσείς. Το LibreOffice / OpenOffice (ανάλογα με τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται) μπορεί να αντικαταστήσει τους χαρακτήρες εισαγωγικών με διαφορετικούς χαρακτήρες, όπως το αριστερό και το δεξί διπλό εισαγωγικό, για να αναφέρουμε κάποιους από αυτούς.

Το πρόβλημα είναι ότι η χρήση αυτών των χαρακτήρων χαλάει τον κώδικα HTML, με αποτέλεσμα ο περιηγητής σας να μην μπορεί να τους αποκωδικοποιήσει σωστά κατά την προσπάθεια εμφάνισης της σελίδας.

Το AncientGreek παρέχει τη λύση στο πρόβλημα: μία μακροεντολή που αντικαθιστά αυτούς τους χαρακτήρες στα έγκυρα για τον κώδικα HTML εισαγωγικά. Αυτή η μακροεντολή θα εκτελείται κάθε φορά που ο διάλογος Μετατροπής ετικετών εκτελεί μία αναζήτηση, διορθώνοντας τον πριν να γίνει οποιαδήποτε μετατροπή κειμένου.

Σε περίπτωση που θέλετε να την εκτελέσετε χειροκίνητα, πηγαίνετε στο μενού "AncientGreek / Ιστορικές κωδικοποιήσεις" και κάντε κλικ στο "Διόρθωση εισαγωγικών". Η εκτυέλεση αυτής της μακροεντολής συστήνεται ιδιαίτερα όταν πρόκειται να γίνει μεταφορά κώδικα HTML σε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας HTML (συμπεριλαμβανομένης της προβολής πηγής HTML του LibreOffice / OpenOffice), και ειδικότερα αν έχετε κάνει χειροκίνητα αλλαγές στον κώδικα.

Υλοποίηση της Μετατροπής ετικετών^

Έχοντας πει όλα τα παραπάνω για τις ετικέτες και τον κώδικα HTML και τις μετατροπές κλπ., μπορούμε πλέον να δούμε πως γίνεται χρήση τους στο AncientGreek.

Πρώτα όμως θα πρέπει να δούμε τι είναι οι ετικέτες στην πράξη και πως τις καταλαβαίνει και τις χρησιμοποιεί το AncientGreek. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε τον διάλογο που αναζητά και μετατρέπει κείμενο εντός ετικετών.

Τι είναι μια ετικέτα;^

Οι περισσότεροι, όταν μιλάνε για ετικέτες, έχουν στο μυαλό τους τον κώδικα HTML. Η HTML είναι η γλώσσα στην οποία γράφονται οι σελίδες του διαδικτύου. Ένα παράδειγμα τέτοιου κώδικα είναι το ακόλουθο:

<p class="ancientgreek">ἥκω <b>Διὸς</b> παῖς τήνδε Θηβαίων χθόνα</p>

Σε αυτό το παράδειγμα, το κείμενο με έντονο μαύρο χρώμα δηλώνει την αρχική και τελική ετικέτα της "ετικέτας P (paragraph) της HTML". Και οι δύο ετικέτες (η αρχική και η τελική) ξεκινούν με τον χαρακτήρα ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ("<"), και τελειώνουν με τον χαρακτήρα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ (">").

Έτσι λοιπόν, οι ετικέτες είναι ένα είδος δείκτη, ένας τρόπος να επισημανθεί κάποιο κείμενο (ή και άλλα αντικείμενα όπως εικόνες κλπ.), και ένας τρόπος να δοθεί εντολή στον περιηγητή ιστοσελίδων να αλλάξει τον τρόπο εμφάνισης αυτού του κειμένου· μπορεί να ζητηθεί να εμφανιστεί με έντονους χαρακτήρες, ή με κόκκινο χρώμα, ή να γίνει στοίχισή του στα δεξιά, για να αναφέρουμε κάποιες από τις δυνατές εντολές.

Είναι προφανές ότι μία ετικέτα είναι στην πραγματικότητα 'ενα ζεύγος ετικετών· την αρχική και την τελική ετικέτα. Όταν ένα πρόγραμμα περιηγητή ιστοσελίδων εμφανίζει μια σελίδα, προσπαθεί να ταιριάξει τις αρχικές και τελικές ετικέτες που συναντά, ώστε να εφαρμόσει ειδική μορφοποίηση στο κείμενο που περιέχουν, όπως αυτή περιγράφεται στην αρχική ετικέτα.

Αν ένα τέτοιο ταίριασμα δεν βρεθεί, η ετικέτα ονομάζεται "Ανοικτή ετικέτα" (ή "Ορφανή ετικέτα"). Ο κάθε περιηγητής ιστοσελίδων αντιμετωπίζει αυτές τις περιπτώσεις διαφορετικά, αλλά όλοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν όσο καλύτερα μπορούν το τι ήθελε να κάνει ο δημιουργός της ιστοσελίδας.

As you can see, a second pair of tags exists in our piece of code; it's the "<b>" and "</b>" part. This is actually the "B (Bold) HTML Tag", which instructs the browser to render the text within in bold. This pair of tags is called a nested or inline tag (or pair of tags if you prefer), because it exists within another tag (pair of tags). As a result, the word "Διὸς" is rendered in bold.

Τελικά, το παράδειγμά μας θα εμφανίζεται όπως φαίνεται παρακάτω:

ἥκω Διὸς παῖς τήνδε Θηβαίων χθόνα

Οι ετικέτες του AncientGreek^

Το επίπεδο υποστήριξης ετικετών του AncientGreek είναι πολύ βασικό. Το AncientGreek μπορεί να αναγνωρίσει την ύπαρξη μίας ετικέτας, αλλά δεν ξέρει τίποτα και δεν ενδιαφέρεται για τον τύπο της.

Μία "Ετικέτα του AncientGreek" θα πρέπει να ακολουθεί το ακόλουθο σχήμα:

Αρχικός χαρ.-κείμενο1-Τελικός χαρ.-Τρεις Τελείες-Αρχικός χαρ.-κείμενο2-Τελικός χαρ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι:

  • Ο Αρχικός χαρ. μπορεί να είναι ένας από τους ακόλουθους χαρακτήρες:
  1. ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ("<")
  2. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΑΓΚΥΛΗ ("[")
  3. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ("(")
  • Ο Τελικός χαρ. μπορεί να είναι ένας από τους ακόλουθους χαρακτήρες:
  1. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ (">")
  2. ΔΕΞΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΑΓΚΥΛΗ ("]")
  3. ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ (")")
  • τα κείμενο1 και κείμενο2 μπορούν να αποτελούνται από οποιοδήποτε αριθμό χαρακτήρων, αρκεί
  1. το κείμενο1 να μην είναι ίδιο με το κείμενο2.
  2. τα κείμενο1 και κείμενο2 να μην περιέχουν τον Αρχικό χαρ. ή τον Τελικό χαρ.
  • Μεταξύ της Αρχικής ετικέτας και της Τελικής ετικέτας πρέπει να υπάρχουν Τρεις τελείες ("...").

Με βάση αυτό το σχήμα, οι ακόλουθες ετικέτες είναι έγκυρες "Ετικέτες του AncientGreek":

<p class="ancientgreek">...</p>
[beta-code-text]...[end-beta-code-text]
[xixixi]...[xaxaxa]
(abc)...(def)

Ο διάλογος μετατροπής Ετικετών^

Ο διάλογος Μετατροπής ετικετών ανοίγει από το μενού "AncientGreek / Ιστορικές κωδικοποιήσεις / Μετατροπή ετικετών". Όταν κάποιος κάνει κλικ εκεί, θα εμφανιστεί ο ακόλουθος διάλογος.

tags-1.jpg
Ο διάλογος Μετατροπής ετικετών στο Mac OS.

Ο διάλογος μπλοκάρει την πρόσβαση στο έγγραφο, πράγμα που σημαίνει ότι ενώ θα βλέπετε το κείμενο που επιλέγεται κάθε φορά, δεν θα μπορείτε να μετακινείστε μέσα στο έγγραφο. Επίσης σημαίνει ότι αν θελήσετε να κάνετε κάποια αλλαγή στο έγγραφο, θα πρέπει να κλείσετε το διάλογο και να τον ξανανοίξετε αφού τελειώσετε με τις αλλαγές σας.

Ο διάλογος μπορεί να χωριστεί στα ακόλουθα τμήματα:

Εδώ εισάγονται οι "Ετικέτες του AncientGreek".

Υπάρχουν δύο τρόποι εισαγωγής μίας "Ετικέτας του AncientGreek": α) πληκτρολογώντας την και β) χρησιμοποιώντας μία από τις υπάρχουσες ετικέτες από την λίστα.

Όταν η λίστα είναι κενή, θα ξεκινούσε κανείς με την πληκτρολόγηση μιας καινούργιας ετικέτας του "AncientGreek Tag", της οποίας η εγκυρότητα ελέγχεται κατά την πληκτρολόγηση. Μόλις βρεθεί μία έγκυρη ετικέτα, θα ξεκινήσει αυτόματα η αναζήτηση στο έγγραφο. Αν βρεθεί κάποιο ταίριασμα, η ετικέτα του "AncientGreek Tag" θα εισαχθεί στη λίστα για μελλοντική χρήση.

Αν η λίστα ετικετών δεν είναι κενή, μπορεί κανείς να επιλέξει μία ετικέτα από εκεί. Η επιλογή μιας ετικέτας θα ξεκινήσει αυτόματα την αναζήτηση στο έγγραφο.

Εδώ είναι που επιλέγεται ο τύπος της μετατροπής που θα πραγματοποιηθεί. Το AncientGreek υποστηρίζει τις ακόλουθες μετατροπές:

unicode_16.png Beta Code σε Unicode.

beta_16.png Unicode σε Beta Code.
Όταν επιλεγεί, είναι διαθέσιμες οι ακόλουθες επιλογές:

  1. Μόνο κεφαλαία γράμματα (TLG)

Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής επιβάλει στον μετατροπέα να παράγει κεφαλαίους χαρακτήρες ASCII, σύμφωνα με το TLG (Thesaurus Linguae Graecae). Διαφορετικά, θα χρησιμοποιηθούν πεζοί χαρακτήρες ASCII.

  1. Χρήση απλών σίγμα

Αυτή η επιλογή έχει να κάνει με την μετατροπή του Τελικού Σίγμα (ς) και του Μηνοειδούς Σίγμα (c), όταν γίνεται μετατροπή κειμένου σε Beta Code. Και τα δύο αυτά γράμματα μπορούν να μετατραπούν σε "S", αλλά σύμφωνα με το The TLG® Beta Code Manual 2013, το Τελικό Σίγμα (ς) μπορεί επίσης να μετατραπεί σε "S2" και το Μηνοειδές Σίγμα (c) σε "S3" ("*S3" για το κεφαλαίο). Έτσι, όταν η επιλογή είναι ενεργή, θα χρησιμοποιηθεί ο απλός τύπος ("S")· στην αντίθετη περίπτωση, θα χρησιμοποιηθεί ο σύνθετος τύπος ("S2" και "S3" αντίστοιχα).

  1. Εξαίρεση του μηνοειδούς σίγμα

Η ενεργοποίηση της προηγούμενης επιλογής θα εξαλείψει οποιοδήποτε μηνοειδές σίγμα υπάρχει στο έγγραφο. Για να μην συμβεί αυτό, μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει αυτή την επιλογή.

  1. Απλοποίηση μεμονωμένων σημείων τονισμού

Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής θα κάνει πολύ πιο ευανάγνωστο το κείμενο που είναι κωδικοποιημένο σε Beta Code. Όλα τα μεμονωμένα σημεία στίξης θα κωδικοποιούνται με τη χρήση της απλής μορφής τους στον κώδικα· για παράδειγμα η ψιλή, η οποία πολλές φορές χρησιμοποιείται και ως απόστροφος, κανονικά θα κωδικοποιούταν ως "%30", έτσι ώστε η φράση "ἀλλ ὦ φίλη Λάκαινα" θα γινόταν "A)LL%30 W)= FI/LH *LA/KAINA". Όταν αυτή η επιλογή είναι ενεργή, η παραπάνω φράση θα κωδικοποιηθεί ως "A)LL) W)= FI/LH *LA/KAINA".

Οι τιμές των παραμέτρων που θα οριστούν σε αυτόν το διάλογο δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο στην τρέχουσα συνεδρία. Αν θέλετε να τις ορίσετε μόνιμα, παρακαλώ χρησιμοποιήστε το Διάλογο ρυθμίσεων του AncientGreek.

sp_u_16.png SPIonic σε Unicode.

spionic_16.png Unicode σε SPIonic.

sp_u_16.png Sgreek σε Unicode.

sg_16.png Unicode σε Sgreek.

lgu_16.png LaserGreek σε Unicode.

lg_16.png Unicode σε LaserGreek.

lgu_16.png GreekKeys to Unicode.

lg_16.png Unicode σε GreekKeys.

Is-u-16.png Ismini σε Unicode.

Is-16.png Unicode σε Ismini.

wingreek-u-16.png WinGreek σε Unicode.

Αν δεν έχει ήδη εκτελεστεί η παραμετροποίηση του WinGreek, η μετατροπή δεν θα είναι διαθέσιμη.

wingreek-16.png Unicode σε WinGreek.

Αν δεν έχει ήδη εκτελεστεί η παραμετροποίηση του WinGreek, η μετατροπή δεν θα είναι διαθέσιμη.

wingreek-u-16.png Son of WinGreek σε Unicode.

wingreek-16.png Μετατροπή Unicode σε Son of WinGreek.

Αυτό το τμήμα περιέχει κουμπιά που κάνουν περιήγηση στις ετικέτες, τις ανοικτές ετικέτες, τα ζεύγη ετικετών, κλπ.

1. Κουμπιά περιήγησης^

go-up-tag.png go-down-tag.png Εμφανίζει την επόμενη/προηγούμενη αρχική/τελική ετικέτα. Όταν επιλεγεί μια τέτοια ετικέτα, η αντικατάσταση δεν είναι δυνατή.

go-up-unmatched.png go-down-unmatched.png Εμφανίζει την επόμενη/προηγούμενη ανοικτή αρχική/τελική ετικέτα (αν υπάρχουν ανοικτές ετικέτες). Αυτά τα δύο κουμπιά είναι ενεργά όταν δεν είναι τσεκαρισμένη η επιλογή "Μόνο έγκυρα ζεύγη ετικετών", οπότε η αντικατάσταση δεν είναι δυνατή.

go-up.png go-down.png Εμφανίζει το επόμενο/προηγούμενο ζεύγος ετικετών, επιλέγοντας έτσι το προς μετατροπή κείμενο.

2. Κουμπιά μετατροπής^

Αυτά τα δύο κουμπιά είναι ενεργά όταν δεν είναι τσεκαρισμένη η επιλογή "Μόνο έγκυρα ζεύγη ετικετών", οπότε η αντικατάσταση δεν είναι δυνατή.

bottom.png Μετατρέπει την επιλεγμένη ετικέτα. Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή, η τρέχουσα ετικέτα αφαιρείται από τη λίστα ετικετών και επιλέγεται η επόμενη. Αν δεν υπάρχουν άλλες ετικέτες για μετατροπή, εμφανίζεται το μήνυμα "Δεν βρέθηκε...", που σημαίνει ότι ο διάλογος μπορεί τώρα να κλείσει.

Με τη χρήση αυτού του κουμπιού, θα μπορούσε κανείς να μετατρέψει διαδοχικές ετικέτες στις διάφορες κωδικοποιήσεις.

stock_media-next.png Μετατρέπει όλες τις ετικέτες και κλείνει τον διάλογο.

3. Κουμπί Επιλογής εικονιδίων^

image.png Αλλάζει το θέμα των εικονιδίων.

Οι ακόλουθες επιλογές είναι επίσης διαθέσιμες:

1. Μόνο έγκυρα ζεύγη ετικετών^

Όταν ενεργοποιηθεί αυτή η επιλογή, λαμβάνονται υπ' όψιν μόνο τα "έγκυρα" ζεύγη ετικετών, και τα δύο κουμπιά μετατροπής ενεργοποιούνται, ώστε να είναι δυνατή η μετατροπή του κειμένου.

Όταν απενεργοποιηθεί, λαμβάνονται υπ' όψιν τόσο τα "έγκυρα" όσο και τα "μη έγκυρα" ζεύγη ετικετών, τα δύο κουμπιά μετατροπής απενεργοποιούνται, ώστε να μην είναι δυνατή η μετατροπή του κειμένου· είναι δυνατή μόνο η περιήγηση στις ετικέτες, ανοικτές ετικέτες και ζεύγη ετικετών.

Το ερώτημα πλέον είναι: ποιο ζεύγος ετικετών θεωρείται έγκυρο;

Έστω ότι έχουμε τον ακόλουθο κώδικα HTML:

<p class="anc">Some Κείμενο</p>
Some more text
</p>

Αυτός ο κώδικας περιέχει ένα HTML σφάλμα. Οι ετικέτες "<pp class="anc">" και "</p>" αποτελούν ένα έγκυρο ζεύγος ετικετών (ή πιο απλά μια έγκυρη ετικέτα HTML), αλλά η ετικέτα "</p>" που ακολουθεί, είναι μία "ορφανή" ή "ανοικτή" ετικέτα.

Όταν αυτό το κείμενο ταιριάξει σε μία "ετικέτα του AncientGreek" (σε αυτή την περίπτωση στην "<p class="anc">...</p>"), θα οδηγήσει στην εξαγωγή δύο επιλογών, όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα:

tags-selections.jpg

Το AncientGreek θεωρεί ότι η πρώτη επιλογή (αυτή στα αριστερά) είναι "έγκυρη" ενώ η δεύτερη (αυτή στα δεξιά) είναι "μη έγκυρη", εφόσον περιέχει μία "ορφανή" ή "ανοικτή" ετικέτα.

2. Αφαίρεση της ετικέτας μετά την μετατροπή^

Όταν ενεργοποιηθεί αυτή η επιλογή, η Αρχική και η Τελική ετικέτα θα αφαιρεθούν, μετά την μετατροπή. Αυτό θα ήταν χρήσιμο όταν δεν δουλεύουμε με κώδικα HTML.

Διαχείριση ανοικτών εσωτερικών ετικετών^

Όπως έχουμε ήδη δει, ένα ζεύγος ετικετών μπορεί να περιέχει άλλες ετικέτες οι οποίες ονομάζονται "εσωτερικές" ή "εμφωλευμένες" ετικέτες.

AncientGreek can handle such tags (tag pairs), but will refuse to perform any kind of text conversion when an "open inline tag" exists within the outer tag pair.

Ας δούμε μια τέτοια ετικέτα:

<p class="ancientgreek">πάντες ἄνθρωποι τοῦ εἰδέναι <b>ὀρέγονται<</b> φύσει.</p>

Εδώ έχουμε:

  1. Εξωτερικό ζεύγος ετικετών: <p class="ancientgreek"> , </p>
  2. Εσωτερικό ζεύγος ετικετών: <b> , </b>
  3. Ανοικτή εσωτερική ετικέτα: <

Όταν εντοπιστεί μια τέτοια κατάσταση, το AncientGreek θα εμφανίσει τον "διάλογος επιλογής ανοικτών εσωτερικών ετικετών", που εμφανίζεται παρακάτω.

tags-2.jpg
Ο "διάλογος επεξεργασίας ανοικτών εσωτερικών ετικετών" στο Mac OS

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει είτε να αφήσει το AncientGreek να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, είτε να προσπαθήσει να το επιλύσει μόνος του, οπότε η διαδικασία μετατροπής ετικετών θα σταματήσει, ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία του εγγράφου.

Αν ο χρήστης μπορεί να επιλέξει είτε να αφήσει το AncientGreek να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, θα εμφανιστεί ο διάλογος "Επεξεργαστής ετικετών":

tags-3.jpg
Ο διάλογος Επεξεργασίας Ετικετών στο Mac OS

Ο διάλογος προσφέρει τις ακόλουθες λειτουργίες:

go-up.png go-down.png Go to Previous/Next open inline text .
Shortcuts: Ctrl-PgUp / Ctrl-PgDn (Win & Linux) - ⌥↑ / ⌥↓ (Mac OS)

go-left.png go-right.png Μετάβαση στον Προηγούμενο/Επόμενο Αρχικό/Τελικό χαρ.
Συντομεύσεις: Ctrl-< / Ctrl-> (Win & Linux) - ⌥← / ⌥→ (Mac OS)

edit-undo.png Επαναφορά του αρχικού περιεχομένου. Οι αλλαγές που έχετε κάνει θα χαθούν.
Συντομεύσεις: Ctrl-R (Win & Linux) - ⌘R (Mac OS)

list-remove.png list-add.png Μείωση/Αύξηση του μεγέθους της γραμματοσειράς.
Συντομεύσεις: Ctrl-- / Ctrl-+ (Win & Linux) - ⌘↓ / ⌘↑ (Mac OS)

Χρησιμοποιώντας αυτές τις λειτουργίες, θα μπορέσετε να διορθώσετε (να αφαιρέσετε ή να ολοκληρώσετε) τις όποιες ανοικτές ετικέτες. Ο έλεγχος εγκυρότητας των ετικετών γίνεται καθώς πληκτρολογείτε, και το αποτέλεσμα εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα στην κορυφή του παραθύρου, μαζί με τον αριθμό των ανοικτών ετικετών που απομένουν.

Όταν όλες οι ανοικτές εσωτερικές ετικέτες έχουν διορθωθεί, θα ενεργοποιηθεί το κουμπί "Εντάξει", ώστε να μπορέσετε να δεχθείτε τις αλλαγές, να κλείσετε το διάλογο και να επιστρέψετε στο διάλογο "Μετατροπή ετικετών".

Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί "Ακύρωση" και να βγείτε από τον διάλογο, απορρίπτοντας τις όποιες αλλαγές. Κάνοντάς το αυτό θα επανέλθετε στο διάλογο "επιλογής ανοικτών εσωτερικών ετικετών".

Εισαγωγή ετικετών^

Το AncientGreek παρέχει επίσης τον τρόπο να εισαχθεί μία ετικέτα στο έγγραφο, ώστε να μπορεί κανείς στη συνέχεια να διαχειριστεί το κείμενο που θα είναι εντός της ετικέτας κατά το δοκούν. Η ιδέα είναι αφού επιλεγεί η προς εισαγωγή ετικέτα, να επιλέγονται τμήματα του εγγράφου όπου θα εισαχθεί η εν λόγω ετικέτα.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του διαλόγου "Εισαγωγή ετικέτας, που φαίνεται παρακάτω.

tag-insert.jpg
Ο διάλογος Εισαγωγής Ετικετών στο Mac OS

Ο διάλογος μπορεί να ανοίξει είτε από τον κύριο διάλογο του "AncientGreek", είτε από το μενού "AncientGreek / Ιστορικές κωδικοποιήσεις / Εισαγωγή ετικέτας".

Ο διάλογος θα παραμείνει ανοικτός μέχρι να πατηθεί το κουμπί "Κλείσιμο", ώστε να είναι δυνατή η εισαγωγή της ετικέτας παραπάνω από μία φορά.

×

Ειδοποίηση

Αν κάποιος πίνακας εμφανίζεται κομμένος, μπορείτε να δείτε όλα τα περιεχόμενά του με κύλιση προς τα δεξιά.